Országos hírek
Egyelőre nincs szó arról, hogy ne tartanák meg a szóbeliket.
Az applikáció pontos helymeghatározást ad a mentőknek és megjeleníti az előre feltöltött egészségügyi adatokat, továbbá tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét és egy elsősegélynyújtó kisokost.
Érdekesség, hogy mindkét csapat játszott már Magyarországon nemzetközi kupamérkőzést, mindkét esetben az Újpest volt az ellenfél.
A menzán fokozott az esélye annak, hogy a diákok a szájukhoz érnek, így a vírus a kézről a szájba juthat, ezért a kézmosás elengedhetetlen.

A vállalkozóknak be kell jelenteniük, ha kérik a moratóriumot. Akkor lesznek rá jogosultak, ha a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent az elmúlt időszakban.

Ha valakinél megállapítják belépéskor, hogy lázas, az még nem jelenti azt, hogy a koronavírus megérkezett az iskolába. Ebben az esetben értesíteni kell az orvost, és tesztelni kell.

A digitális tananyag a középiskolásoknak szól, és bárki számára elérhető a www.parlagfu-stop.hu címen.

A rendelkezés nem érinti az idézéseket. Ha személyes megjelenésre vonatkozik az idézés, a megjelenés továbbra is kötelező.

A PCR-tesztek ára nem lehet több mint 19 500 forint.

Ezzel együtt csütörtökön Magyarország teljes területén koordinált sebességellenőrzést is tart a rendőrség.

A Magyar Vöröskereszt továbbra is azt kéri, hogy aki teheti és egészségesnek érzi magát, valamint az elmúlt 14 napban nem járt külföldön, menjen el vért adni.

Kásler Miklós jogszabályváltoztatásokat kezdeményezett annak érdekében, hogy az orvosok és betegek biztonságát a járványhelyzetben is támogató gyakorlat a továbbiakban is elérhető maradjon.
Az őszi érettségi szezon 2020. október 16-án kezdődik.
A külföldről hazatérő magyarokra pedig kötelezően 14 nap karantén vár.
A közelgő tanévkezdésre tekintettel fokozott a szülők és a tanárok felelőssége a járvány miatt.
A közlemény szerint ha az utazó menettérti utazásra váltott jegyeket, de a visszaúti menetjegy érvénytartama szeptember 30-a után kezdődik meg, a visszaúti menetjegyet is visszatérítik.
A miniszterelnök közölte továbbá, hogy az országos karantént október 31-ig meghosszabbították.
Az igazi változás a rezsiszámláknál jöhet
Az érdeklődők sportfoglalkozásokon vehetnek részt, bejárhatják kedvenc csapatuk stadionját, összemérhetik tudásukat a klub futballistáival, valamint számos edzőmérkőzés és gálameccs is megtekinthető lesz a különböző helyszíneken.
A tömegközlekedési járatokon kötelező a szájat és az orrot is eltakaró maszk, sál vagy kendő használata.
Az pedig már eldőlt, hogy jövő júliustól tilos lesz egyszer használatos műanyag termékeket, például tányérokat és poharakat forgalomba hozni.
Korábban az Airbnb engedélyezte kisebb partik, például babaváró vagy születésnapi bulik megtartását azzal a feltétellel, hogy a szervezők kordában tartják az eseményt és nem zavarják a szomszédokat.
Az aktuális országbesorolások alapján külön ajánlás készült a külföldi hallgatók beutazási eljárásrendjére is.
Ez úgy lehetséges, hogy a csecsemőgondozási díj vagyis a csed az édesanya korábbi bruttó fizetésének a 100 százaléka lesz, de kevesebbet kell adóznia utána, mint amennyit korábban adózott. Így a jövedelme megemelkedik a szülést követő hónapokban.
Részletek az eduline.hu oldalon.
Sok tünet megtévesztő lehet.
Továbbra is alapfontosságú, hogy beteg, a koronavírus tüneteit mutató gyermeket ne engedjenek a szülők közösségbe.Hirdetések:


A reggel gondolata:
A szülővároshoz a viszonyunk az évekkel mind bensőségesebb, bonyolultabb lesz. Az ember lassan elfelejt minden érzelmességet, s mint minden bensőséges kapcsolatban, nem erényeit vagy hibáit nézzük an...Sugárzott adás: 104,6 MHz
Kábelen: 105,5 MHz
Tel./FAX: (52)450-900
Stúdió telefonszáma: (52)500-540
(zenei kívánságok)

Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu
Zenei kérdések: zene@bestfm.hu
Cím: Debrecen, Darabos u. 35.Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu