Országos hírek
Hétfőtől fogják megkapni postán a védettségi igazolványt azok, akiket már korábban beoltottak vagy a védettség korábbi megbetegedés miatt fennál
Különös méltánylást érdemlő esetekben lesz hozzájáruló szerepe.
Gulyás Gergely a mai kormányinfón ezzel kapcsolatban elmondta, hogy egy olyan témáról van szó, amelyben egységes európai fellépés szükséges, hiszen nem akarunk például más időzónában kerülni, mint Ausztria.
Müller Cecília országos tiszti főorvos a védőoltások beadásával kapcsolatban elmondta, hogy ha egy oltóorvos azt mondja, páciense az egyik vakcinát nem kaphatja meg, akkor is meg tudják oldani, hogy másik fajtát kapjon

A rendőrség közleménye szerint januárban összesen 270 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki a szabályszegő vezetőkkel szemben.

Szlávik János szerint folyamatosan figyelni kell a számokat, és bízni abban, hogy nem emelkednek újra, ahogy sok más európai országban

A minimálbér bruttó 167 ezer 400 forintra emelkedik, a garantált bérminimum pedig 219 ezer forintra nő

A Nébih ezúton is felhívja minden állattartó figyelmét a zártan tartás és a járványvédelmi intézkedések betartásának fontosságára.

Az e-matricát minden esetben a díjköteles útra való felhajtás előtt kell megvásárolni, azonban ha az úthasználó 60 percen belül észreveszi, hogy e-matrica nélkül használja az adott utat, még megvásárolhatja az arra szóló jogosultságot, és így elkerülheti a pótdíjfizetést

Amíg nincs kellő vakcina, addig indokolatlan a nyitás.

Tetejükön a G 9 337 kezdetű kód és 31/10/2022 lejárati idő található.

A határozat felhívja a pénzügyminisztert, hogy biztosítsa az Egészségbiztosítási és Járvány Elleni Védekezési Alapból a meghatározott beszerzések lefolytatásához szükséges forrásokat.
A kormány támogatná, hogy az olimpiára induló élsportolókat soron kívül beoltsák.
A helyettesítési pótlék egy 25 éves tapasztalattal rendelkező, felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelő esetében heti szinten 20 ezer forintnál is nagyobb összeget jelenthet.
Ha valaki mégsem kapná azonnal kézhez, akkor sem kell utána járni, ugyanis később postázni fogják az iratokat.
Az akkreditált nyelvvizsgaközpontok és az elérhető nyelvek teljes listája az Oktatási Hivatal honlapján olvasható.
A tervek szerint a jövő héten megérkezhet Magyarországra a Moderna vakcinája.
A kormány a többi intézkedés mellett erről is holnap dönt majd.
A Pfizer/BioNTech vakcinájához hasonlóan ebből is két dózis kell a teljes elérhető védettséghez, ezeket 28 napos eltéréssel adják be.
Az ügyben a kormány fog dönteni.
A hétvégére eső 5 pihenőnapot figyelembe véve az év első felében 5, míg a második félévben 3 extra pihenőnappal tervezhetünk.
Müller Cecília országos tisztifőorvos ma a délelőtti órákban elmondta, hogy Magyarország felkészült a koronavírus elleni oltóanyag beadására, minden tárgyi feltétel adott a vakcina kezelésére, tárolására. Amint megvan az uniós engedély, néhány nap múlva megkezdik az egészségügyi dolgozók oltását idehaza.
A zárt vezetőfülkében nem kell maszkot viselniük a tömegközlekedési eszközök sofőrjeinek
Az ORFK szóvivőjének tájékoztatása szerint a kormány döntései tegnap este megjelentek a Magyar Közlönyben.
Az elítélti kártalanításokból először az áldozati igényeket kell majd kielégíteni, majd az egyéb tartozásokat.
Annak érdekében, hogy "minél kevesebb legyen a lemorzsolódás", 2021. január 1-jétől az alapképzésen gyengén teljesítő hallgatók átjelentkezhetnek majd felsőoktatási szakképzésre
Az időseket arra kérik, hogy ha tehetik, akkor inkább kérjék hozzátartozójuk segítségét a bevásárláshoz, de ha személyesen mennek vásárolni, akkor kerüljék a zsúfolt üzleteket.Hirdetések:


A reggel gondolata:
Zajlik a csendes forradalom az emberi elmékben, emelkedik az emberi kollektív tudatszint. Úgy tűnik valahol lényünk mélyén egyre többen, érezzük a végső kihívást, s a végső lehetőséget. De olyan mess...Sugárzott adás: 104,6 MHz
Kábelen: 105,5 MHz
Tel./FAX: (52)450-900
Stúdió telefonszáma: (52)500-540
(zenei kívánságok)

Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu
Zenei kérdések: zene@bestfm.hu
Cím: Debrecen, Darabos u. 35.Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu