Jelentős szigorításokat rendelt el a kormány
2021-03-04 - 11:54:09

A konditermeket is bezárják.

Jelentős szigorításokat rendelt el a kormány. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón azt mondta: az operatív törzs azt javasolta, hogy a kormány szigorításokat vezessen be, mivel enélkül tovább emelkedne a fertőzések száma és nyitás is későbbre tolódna. Csak a kontaktok csökkentése vezethet eredményre.

A szerdai és csütörtöki ülésen a kormány a szakértőket meghallgatta és úgy döntött, hogy az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárja. A digitális oktatás részleteit az Emmi dolgozza ki. Az üzleteket pedig  március 8-től -22-ig bezárják, kivételt képeznek ez alól az élelmiszerboltok,  patikák, drogériák és benzinkutak – jelentette be Gulyás Gergely.

Minden szolgáltatás szünetelni fog március 8-22 között, kivéve a magánegészségügyet A konditermeket bezárják, és az igazolt sportolók meccseit is zárt kapuk mögött tartják. Minden munkaadót felkérnek arra, hogy biztosítsák az otthoni munkavégzést. Gulyás Gergely elmondta, hogy a parkok és arborétumok nyitva maradnak, a szabatéri sporttevékenység engedélyezett. Kötelező  lesz szabadtéren a maszkhasználat mindenhol és szigorodik a határátlépés. A kormány arra kér mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat.  Remélhetőleg a járvány utolsó szakaszában vagyunk – fogalmazott. A nemzeti konzultáció március 15-én zárul, és ezután dönthet a kormány az újranyitás menetrendjéről, melyre várhatóan március 22-e után kerülhet sor.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a parkok és arborétumok nyitva maradnak, a szabadtéri sporttevékenység engedélyezett. Kötelező a maszkhasználat mindenhol és szigorodik a határátlépés. Nincs egységes szabályozás a vakcinaigazolványokról, európai szinten még nincs erről döntés. A német álláspont, hogy a nemzeti hatáskörben kiállított okmányokat mindenhol el kell fogadni. Önmagában is mutatja egy párt éretlenségét, hogy a járvány idején ehhez hasonló bürokratikus szabályokkal foglalkoznak – így értékelte a Fidesz kilépését az Európai Néppárt (EPP) frakcióból Gulyás Gergely. A Fidesz úgy látja, hogy a Néppárt azt az utat választotta, hogy a baloldali erőkkel működik együtt és nem hagy teret a hagyományos értékekkel rendelkező pártoknak, mint a Fidesz.További cikkek a témakörből
Magyarország rendezi az öttusa világkupa-sorozat döntőjét
2021-03-08 - 16:50:28
A vk-döntő időpontja nem változik, azaz május 13. és 16. között bonyolítják le.
Április 15-éig kérhető az szja-bevallási tervezetek postázása
2021-03-08 - 16:51:34
SMS-ben a, a NAV honlapján elérhető webűrlapon, levélben, a NAV honlapjáról letölthető formanyomtatványon valamint telefonon a 1819-es hívószámon
Mostantól Novák Katalin engedélye kell az egyedülállók örökbefogadásához
2021-03-01 - 12:10:52
Különös méltánylást érdemlő esetekben lesz hozzájáruló szerepe.
Elakadtak a tárgyalások az óraátállítás eltörléséről
2021-02-25 - 14:57:50
Gulyás Gergely a mai kormányinfón ezzel kapcsolatban elmondta, hogy egy olyan témáról van szó, amelyben egységes európai fellépés szükséges, hiszen nem akarunk például más időzónában kerülni, mint Ausztria.

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu