Közös alkotómunkára, kulturális programokra hívják a karanténba kényszerült embereket Debrecenben a kulturális élet különböző területeinek szereplői.
2020-04-05 - 11:30:06

A Debreceni Egyetem zeneművészeti kara Gulyás György Szakkollégiumának hallgatói is rövid videókkal próbálják tartalmassá tenni az otthonlétet.

Tétlenkedés helyett közös alkotómunkára, kulturális programokra hívják a karanténba kényszerült embereket Debrecenben a kulturális élet különböző területeinek szereplői. A Csokonai Színház Csokonai Ifjúsági Program (CSIP) csapata például a "karantén-bakancslista" programja keretében Facebook-oldalán egyebek mellett arra a kérdésre várja a rajzolt, fotózott vagy épp filmezett élménybeszámolókat, hogy Mi a legjobb dolog, amit a karantén hozott?. A színházi munka leállta után karitatív szerepet vállalnak a Csokonai Színház művészei: Kubik Anna és Varga Klári hangoskönyvek elkészültében segédkezik.

A Debreceni Egyetem (DE) zeneművészeti kara Gulyás György Szakkollégiumának hallgatói is rövid videókkal próbálják tartalmassá tenni az otthonlétet: a Facebookon koncertekkel, szavalatokkal, kulturális produkciókkal szeretnék szórakoztatni azokat, akik otthon maradnak. Az előadóművészek otthonaikban rögzített felvételekkel próbálják kellemesebbé tenni a bezártságot, szórakoztatni a közönségüket.

A Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ középiskolásoknak indított hároméves oktatási projektje keretében online művészetpedagógiai foglakozásokat szervez, a workshopok keretében kreatív feladatokkal igyekszik közelebb vinni a kortárs művészetet a fiatalokhoz.

A debreceni vidámpark a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel ugyan még zárva tart, de online rajzpályázattal szeretne "a mindennapjaikat otthon töltő iskolások kreativitásának szárnyakat adni". Az intézmény országos felhívást hirdetett Rajzold meg álmaid vidámparkját címmel, a pályázatra az ország bármely általános iskolájából lehet jelentkezni, a vidámparkban átélt, vagy elképzelt élmények megörökítésével.

 További cikkek a témakörből
Debreceni vállalat támogatja az egyetem veszélyhelyzeti alapját
2020-04-08 - 07:46:06
A MEDICOR 70 éve támogatja a magyar egészségügyet termékeivel.
895 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma
2020-04-08 - 13:43:37
Fontos, hogy aki betegnek érzi magát maradjon házikaranténban, és kérje meg a vele egy háztartásban élőket, vagy szomszédait, hogy segítenek bevásárolni, illetve a legfontosabb ügyeket intézni.
Változások történtek a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet betegellátásában
2020-04-04 - 17:14:51
A járvány miatt módosul a megszokott ellátási gyakorlat is. Erre is érdemes felkészülni.
Számítanak támogatóikra a vidéki állatkertek
2020-04-04 - 17:07:52
A debreceni állatkertben örömmel fogadnak felajánlásokat, legyen az takarmány, a karámokhoz használt festék vagy bármi más.

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu