Az INNOVA életében folyamatos a nemzetközi jelenlét
2019-04-19 - 12:07:29

Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. 2019. április 18-án sajtótájékoztatót tartott a SMART_watch „Intelligens piacok regionális ágazati megfigyelőközpontjai Közép-Európában az Intelligens Szakosodás területén” című INTERREG Central Europe nemzetközi projektjéhez kapcsolódóan. A rendezvény során ismertetésre kerültek az INNOVA, SMART_watch projekt keretében elért eddigi eredményei és idei tervei.

Miről szól ez a projekt, mit érdemes tudni róla?

A projekt jelentős hozzáadott értéket képvisel, hiszen az eddigiek során elkészítésre került egy kompetencia térkép, mely egy online benchmarking eszköz a regionális megfigyelőközpontok számára, amely lehetővé teszi, hogy a végfelhasználók igényeit figyelemmel kövessék, valamint szolgáltatásaikat népszerűsítsék.

A projekt egyik fő célja a hálózatépítés, hiszen a regionális megfigyelőközpontok együttműködése, a tudás megosztása lehetővé teszi Európai Unió szerte az különböző, elérhető szolgáltatások összekapcsolását.

A SMART_watch projekt ösztönzi az intelligens szakosodást az Európai Unió régióiban és támogatja a Regionális Innovációs Stratégiák kulcsszereplőit. Felméri a KKV-k szükségleteit, támogatja a regionális megfigyelőközpontokat és mindezek által ösztönzi az európai gazdaság, valamint a régiók innovációs potenciáljának és versenyképességének fejlődését.

Az ügynökség munkatársai és több a térséghez kapcsolódó jelentős szervezet képviselői épp a közelmúltban, 2019. március 27-29. között vettek részt egy három napos tanulmányi kirándulásokkal egybekötött partnerségi együttműködést és hálózatosodást segítő találkozón az ausztriai Kapfenbergben. A rendezvény célja volt, hogy a részvevők személyesen is megismerkedhessenek a projekt eddig elért eredményeivel és a partnerség által kínált lehetőségekkel. Ezután a résztvevők tanulmányi kirándulás keretében a régió jelentős szereplőinek működésébe nyertek betekintést.

A rendezvény fő célcsoportja az un. regionális megfigyelőközpontok képviselői voltak. A konzorcium a projektben végrehajtott eddigi feladatai során felmérte a partner régiókban tevékenykedő potenciális regionális megfigyelőközpontokat.

Mi is az a regionális megfigyelőközpont?

Olyan szervezet, mely az innovációs ökoszisztémában az üzleti teljesítmény szempontjából kimagasló jelentőségű szolgáltatásokat nyújt, olyan kulcságazati szereplőkről beszélhetünk a szerepkörben Közép-Európa szerte, mint: üzleti tevékenységet támogató szervezetek, regionális és helyi hatóságok, K+F szervezetek, kutatóintézetek, egyetemek, vállalkozások, klaszterek.

A projekt az Interreg CENTRAL EUROPE Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

Legutóbbi interjúnk során említetted, hogy a magyar szürkemarha húsának piacnyitásán dolgozok a közel-keleten. Milyen újabb eredményekről tudsz beszámolni?

Áprilisban Svájcban és Kuwaitban is jártunk, és mindkét esetben sikeresnek mondhatjuk az üzleti tárgyalásokat. Kiemelném Kuvaitot, ahol sikerült tárgyalóasztalhoz ülnünk a legnagyobb húsfeldolgozóval és importőrrel, melynek eredményeképpen ártárgyalást is folytattunk. De ebben az évben még Szaúd-Arábiában is lesz egy fontos eseményünk, így szinte garantálható a magyar szürke sikeres piacnyitása. További cikkek a témakörből
Ismét korlátozásokra kell számítani a Tavaszi Nagyvásár miatt
2019-05-07 - 15:53:57
A kerékpárút Békessy Béla u és a Menyhárt József tér közötti szakaszán is tilos behajtani biciklivel. Szintén tilos megállni a Böszörményi út melletti szervizút a Böszörményi u. 71.sz. és az Ötvenhatosok tere 1-3. sz. között.
Debrecen lesz a díszvendége az idei Tisza-tavi fesztiválnak
2019-05-07 - 15:56:17
Papp László Debrecen, és Ujvári Imre Tiszafüred polgármestere egybehangzóan a két település közötti kulturális és turisztikai kapcsolatok bővüléséről beszélt. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője pedig azt mondta, a Tisza-tavi fesztiválon mindet megmutatnak amit a régió kínál: kultúrát, tájat, gasztronómiát.
Első alkalommal rendezik meg a Debrecen Drive zenés autó- és járműipari seregszemlét
2019-04-04 - 15:55:56
A márkakereskedők kétszázötven új autót regisztráltak az eseményre, de ritkaságszámba menő oldtimerek, tuning-, rally- és szupersport autók és motorok, katonai járművek, kamionok egyaránt megtekinthetőek lesznek a debreceni Nagyerdőben.
Folytatódik a TeSzedd akció Debrecenben
2019-04-04 - 13:10:31
A debreceni önkormányzat saját kezdeményezésére folytatja a „TeSzedd! De inkább ne dobd el!” akciót. Széles Diána alpolgármesterhez Senánszky Petra úszó, a debreceni kosarasok, vízilabdások és kézilabdások csatlakoztak és tisztították meg a Bartók Béla út környékét.

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu