Ellenőrizheti a Nébih, hogy nincs-e túlsütve a lángos 2018-04-16 - 15:55:56
Ez ugyanis lehetségesen megnöveli a rák kialakulásának kockázatát. Áprilistól alacsonyabb hőfokon sülhet csak a lángos. Pár hónappal ezelőtt elterjedt a hír, hogy akár el is tűnhet az étrendünkből a lángos. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal április 14-től kifejezetten ügyel majd arra, hogy a gyártók féken tartsák az akrilamid tartalmát az ételekben. „Egy tavalyi közösségi vagy bizottsági rendelet szabályozza az élelmiszerek akrilamid csökkentésére vonatkozó technológiai folyamatokat” – mondta Zoltay Anna, a Nébih vendéglátás és étkeztetésfelügyeleti osztályának vezetője egy interjúban. Ez ugyanis lehetségesen megnöveli a rák kialakulásának kockázatát.
|
|