Ezúttal nyolc tenyésztő és őstermelő hozta el mangalicából készült termékeit Debrecenbe.A rossz idő ellenére is jól sikerült a debreceni mangalica fesztivál .A barátságtalan idő ellenére is szép számmal látogatták a debreceniek az eseményt- írta a haon. A mangalica fajtamentési program Debrecenben indult 1991-ben. Akkor sikerült megmenteni az utolsó kétszáz jószágot, majd tovább szaporítani az őshonos magyar sertésfajtát. Ma már az országban több mint 200 tenyésztő foglalkozik ezzel a fajjal. A mangalicát nem csak hazánkban fedezték fel újra, de Európa több országában is egyre népszerűbbek ezek a megbízható minőségű, prémium termékek. Ezúttal nyolc tenyésztő és őstermelő hozta el mangalicából készült termékeit Debrecenbe. A hagyományos kolbászok, sonkák és egyéb disznóságok mellett az idei fesztivál különlegességei a mangalica zsírral készített pékáruk. A szervezők egyik célja ugyanis, hogy a növényi olajok helyett újra ezt a zsiradékot használják a pékségek vagy akár a cukrászdák.
A nyolcadik alkalommal megrendezett eseményen a tenyésztők mellett népi iparművészek is árulják kézműves termékeiket.