A hússzektorra is negatív hatással lehet a WHO-kutatás
2015-10-29 - 06:28:03

Inkább mellőzni kellene az adalékanyagok túlzott felhasználását, és betartani a főzés, grillezés, pácolás és egyéb előkészítési technikák szabályait

A hússzektorra is negatív hatással lehet a WHO-kutatás: jelezte a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A vörös húsok rákkeltő hatását valószínűsítő tanulmány indokolatlanul félreinformálja a fogyasztókat, ugyanakkor az állatok tartásával, vágásával és húsfeldolgozással foglalkozók gazdasági helyzetét is ellehetetlenítheti. Az Egészségügyi Világszervezet megállapította, hogy a feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő, és "valószínűleg" a vörös húsoké is az. Ide sorolják a sertést, a marhát, a borjút, a bárányt, a birkát, a lovat és a kecskét. A terméktanács szerint inkább mellőzni kellene az adalékanyagok túlzott felhasználását, és betartani a főzés, grillezés, pácolás és egyéb előkészítési technikák szabályait. Ezzel meg lehet akadályozni a negatív hatásokat.



További cikkek a témakörből
Egyre többen kötnek kegyeleti biztosítást
2015-10-30 - 10:06:49
A végtisztesség költségeit fedezik vele
Az elektronikus cigi sem veszélytelen
2015-10-30 - 10:11:08
Sőt: a passzív e-cigizés is káros
Lobbit sejt az agrártárca a WHO-jelentés mögött
2015-10-28 - 08:57:46
A dietetikus szerint egyébként semmi újdonság nincs a WHO jelentésében
Másik intézménybe is átjelentkezhetnek a betegek várólistás műtétekre
2015-10-28 - 08:56:53
A program keretében elvégzett műtétek esetében megtérítik az utazási költségeket is

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu