A hússzektorra is negatív hatással lehet a WHO-kutatás 2015-10-29 - 06:28:03
Inkább mellőzni kellene az adalékanyagok túlzott felhasználását, és betartani a főzés, grillezés, pácolás és egyéb előkészítési technikák szabályait A hússzektorra is negatív hatással lehet a WHO-kutatás: jelezte a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A vörös húsok rákkeltő hatását valószínűsítő tanulmány indokolatlanul félreinformálja a fogyasztókat, ugyanakkor az állatok tartásával, vágásával és húsfeldolgozással foglalkozók gazdasági helyzetét is ellehetetlenítheti. Az Egészségügyi Világszervezet megállapította, hogy a feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő, és "valószínűleg" a vörös húsoké is az. Ide sorolják a sertést, a marhát, a borjút, a bárányt, a birkát, a lovat és a kecskét. A terméktanács szerint inkább mellőzni kellene az adalékanyagok túlzott felhasználását, és betartani a főzés, grillezés, pácolás és egyéb előkészítési technikák szabályait. Ezzel meg lehet akadályozni a negatív hatásokat.
|
|