Rákkeltő ételek: reagált a húsipar
2015-10-27 - 11:07:01

Helytelen, hogy egy ilyen „komplex ügyet” egyetlen étkezési szokásra vezessenek vissza

Nem sokáig váratott magára a húsipar válasza, miután az Egészségügyi Világszervezet tudatta, hogy a sonka, a kolbász vagy a virsli fogyasztása növeli a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Az Európai Húsfeldolgozók Szövetsége helytelennek nevezte, hogy egy ilyen „komplex ügyet” egyetlen étkezési szokásra vezessenek vissza, mivel a rák kialakulásának kockázatát sok más faktor befolyásolja. Ráadásul az orvosok és étkezési szakemberek is egyetértenek abban, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás érdekében egyetlen ételcsoportot sem ajánlott kihagyni. A tegnap publikált adatok szerint napi 50 gramm feldolgozott hús fogyasztása 18 százalékkal növeli a végbélrák kialakulásának kockázatát. A vörös hús esetén pedig 100 gramm rendszeres fogyasztása 17 százalékkal növeli a veszélyt.



További cikkek a témakörből
Eltűnik a roamingdíj
2015-10-28 - 08:54:19
A díjak pedig 2017. június 15-én végleg eltűnnek
Másik intézménybe is átjelentkezhetnek a betegek várólistás műtétekre
2015-10-28 - 08:56:53
A program keretében elvégzett műtétek esetében megtérítik az utazási költségeket is
Egyre több diák vállal munkát
2015-10-27 - 09:19:28
A legnépszerűbb munkalehetőség idén is a fesztiválokon való tevékenység volt
Bár már a nyakunkon a tél, sokan egyáltalán nem foglalkoznak a fűtési rendszerükkel
2015-10-27 - 07:30:23
A háztartások több mint felében, 10 évnél is régebben felszerelt radiátorok működnek

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu