Figyeljünk sonkavásárláskor...
2015-04-03 - 09:07:54

Kistermelő esetében könnyű megállapítani, hogy milyen egy sonka minősége, hiszen általában lehet kóstolót kérni

Magyarországon a legális kereskedelemben kapható termékek döntő többsége biztonságos és megbízható minőségű, de érdemes figyelni a húsvéti ételek vásárlásakor is – közölte Kasza Gyula, a Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karának docense.  Kasza Gyula elmondta, fontos, hogy a vásárlók a minőség alapján válasszanak élelmiszert, mert akkor hosszú távon kiszorulhatnak a nem megfelelő minőségű termékek.  Példaként említette a pótanyaggal és növényi zsiradékkal előállított, húsvét előtt is igen népszerű üreges csokoládékat, amelyekből egyre kevesebbet találni a boltok polcain.  Kistermelő esetében könnyű megállapítani, hogy milyen egy sonka minősége, hiszen általában lehet kóstolót kérni. Jó jel lehet például, ha a hús szeleteléskor egyben marad a szelet, az ugyanis prémium minőségű sonkára utal. Ilyenek a hagyományos, hosszú érleléssel, füstöléssel vagy szárítással készült sonkák, amelyek intenzív ízhatást adnak az ételnek.  A gyorspácolt sonkák esetében már nem elvárható, hogy vékonyan szeletelhető legyen, de ez még nem zárja ki, hogy megfelelő minőségű a termék.  Érdemes azonban odafigyelni néhány dologra: a szakértő azt tanácsolja, mindenképp ellenőrizzük, hogy van-e a fóliazacskóban lékiválás, ugyanis az mindig silány minőségre utal.Fontos, hogy maga a csomagolás is ép és sértetlen legyen. Érdemes ezeket a főzendő termékeket úgy megfőzni, hogy a maghőmérséklete, azaz a belső hőmérséklete hosszabb időn keresztül elérje a 70°C körüli hőmérsékletet, ez biztosítja, hogy kórokozóktól mentes legyen a húsvéti menü – hívja fel a figyelmet a Corvinus Egyetem docense.Tarja esetében is figyelni kell, hogy hogy kitől vesszük a terméket, és azt is fejben kell tartani, hogy hogyan szeretnénk elkészíteni, főzve vagy sütve – magyarázza Kasza Gyula. Alaposan meg kell figyelni a termék színét és illatát, ha mód van rá.Jó minőségű termék esetében elvárható, hogy az alapanyagok domináljanak az ízben. Érdemes a terméket megbízható helyről megvenni, és mindig meg kell nézni az összetevőit is – összegzi a fontos tudnivalókat a Corvinus Egyetem docense.



További cikkek a témakörből
SZÉP-kártya: még 2,7 milliárd vár elköltésre
2015-04-05 - 09:57:27
A húsvéti hosszú hétvége belendítheti a SZÉP-kártyás költéseket, amire szükség is lenne, hiszen még mindig jelentős régebben feltöltött összeg „pihen”. Tavaly 1,3 milliárd forintot utaltak vissza a munkáltatóknak, ami viszont az idén már most láthatóan kevesebbet lehet majd.
Életbe lép az új szabályozás: a mobilos ügyfelek már ezt is megtehetik
2015-04-05 - 11:07:07
Új szabályozás értelmében az előfizetőnek 14 napos próbaidő után lehetősége lesz elállni a szerződéstől, ha a szolgáltatás elérhetősége, megfelelő minősége nem biztosított.
Áprilistól új működési rendben dolgoznak a kórházak
2015-04-02 - 09:28:58
Az új kórházi működési rendről egyeztetett az államtitkár kórházi vezetőkkel
Vallomást tett Tarsoly Csaba
2015-04-02 - 09:28:01
Öttől tíz évig terjedő börtönre ítélhetik

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu