Oda kell figyelni a fagylaltok dekorálására2014-06-12 - 11:08:09
A hivatal
arra kéri a forgalmazókat, hogy a látvány helyett az élelmiszerbiztonság legyen
a legfontosabb díszítéskor is Egyre
népszerűbb a fagylaltok kreatív dekorálása a pultokban, de nem szabad
elfelejteni, hogy a fagylalt - összetétele miatt - kiváló táptalaj a
mikroorganizmusoknak, ezért különös gondossággal kell óvni tisztaságát, és oda
kell figyelni például a gyümölccsel, vagy virággal történő díszítéskor - hívja
fel a forgalmazók figyelmét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A látványpultokból
adagolt fagylaltok díszítésére az ehető, előkészítést nem igénylő
élelmiszer-díszek, csokoládé- és kekszdarabok, cukorka szóratok, marcipán
figurák használata javasolt. A friss gyümölcsdekorációk már komolyabb figyelmet
igényelnek, hisz ezeket alaposan meg kell mosni, esetenként hámozni is. A hivatal
arra kéri a forgalmazókat, hogy a látvány helyett az élelmiszerbiztonság legyen
a legfontosabb díszítéskor is.
|
|