A vendéglátóiparban mentek csődbe a legmagasabb arányban cégek2014-05-07 - 16:11:03
Az elemzés idézi a Magyar Szállodák és
Éttermek Szövetsége által kiadott trend riportot, amely szerint a magyarok
csupán 3 százaléka jár étterembe, szemben például az olaszországi 25-30
százalékos aránnyal, így a magyarok visszafogott étterembe járási szokásaival
is magyarázható az éttermi- és italszolgáltató tevékenység magas
kockázatossága. A
vendéglátóiparban mentek csődbe a legmagasabb arányban cégek Magyarországon az
ágazatban működő vállalkozások számához képest az idei év első negyedévében,
hosszú évek óta először megelőzve az építőipart is. A szektorban a szállodai szolgáltatás
bedőlési aránya alacsonyabb, mintegy 3 százalékos, a vendéglátáson belül az
éttermi és mozgó vendéglátásé 4 százalék körüli, a legkockázatosabb tevékenység
pedig az italszolgáltatás, ahol a cégek majdnem 6 százaléka szűnt meg. Az elemzésből kiderül, hogy több mint 25
ezer cég foglalkozik ma Magyarországon éttermi- vagy italszolgáltatással és
mintegy 4000 társaság folytat szálláshely szolgáltatást. Az elemzés idézi a Magyar Szállodák és
Éttermek Szövetsége által kiadott trend riportot, amely szerint a magyarok
csupán 3 százaléka jár étterembe, szemben például az olaszországi 25-30
százalékos aránnyal, így a magyarok visszafogott étterembe járási szokásaival
is magyarázható az éttermi- és italszolgáltató tevékenység magas
kockázatossága.
|
|