Megmarad a rántotthús a közétkeztetésben 2013-11-27 - 16:14:31
Szükség van a közétkeztetés
megreformálására, hiszen csaknem 30 éves menüsorok alapján készítik az ételeket
a menzákon… Megmarad a rántotthús a
közétkeztetésben Mikepércsen, Hajdúnánáson, Derecskén valamint azokban a
Debreceni intézményekben is, ahol a Minta Menza programhoz csatlakoztak a
konyhák. A menüsorokat folyamatosan tesztelik, aminek következtében a só, cukor
és zsírtartalomra is kiemelt figyelmet fordítanak. Így a korábbi napok
felhördülésének főszereplője a rántott hús is elkészíthető, csak sütőben, kevés
olajjal átsütve. Molnár László, a Mintamenza program megyei koordinátora,
vezetője rádiónk kérdésére elmondta, hogy szükség van a közétkeztetés
megreformálására, hiszen csaknem 30 éves menüsorok alapján készítik az ételeket
a menzákon.
|
|