Dödölle világrekordra készülnek Nagykanizsán2006-09-02 - 09:54:32
A serpenyő alatti lángot fél 11-kor gyújtják meg, ezután szaggatják bele a hatalmas mennyiségű tésztát. A dödölle az egyik legnépszerűbb és egyben legegyszerűbb népi étel, melyet összetört főtt burgonyából és lisztből készítenek. 2500 adag dödöllét akarnak ma délre elkészíteni a harmadik alkalommal megrendezett Nagykanizsa Dödöllefesztivál szervezői - ha sikerül nekik, akkor ezzel bekerülnek a Guiness-rekordok könyvébe. A szervezők egy hatalmas serpenyőben, egy láng fölött akarják elkészíteni a jellegzetes zalai étket. A tervek szerint a 2500 adagot a nézők fogyaszthatják majd el délben. A serpenyő alatti lángot fél 11-kor gyújtják meg, ezután szaggatják bele a hatalmas mennyiségű tésztát. A dödölle az egyik legnépszerűbb és egyben legegyszerűbb népi étel, melyet összetört főtt burgonyából és lisztből készítenek. A város főterén zajló rendezvényre több tízezer vendéget várnak.
|
|